Àliga de Reus

.

.

       

.

L’Àliga de Reus és recuperada per a la seva Festa Major de Sant Pere, el 27 de juny del 1996, per iniciativa de dues entitats reusenques –Carrutxa i el Col·lectiu Reusenc Culturals (CRAC)-.

Actualment és propietat de la ciutat i és ballada per membres del CRAC.

La construcció es va encarregar a l’escultor reusenc Manel Llauradó, tenint en compte l’estil de les àligues tradicionals catalanes.

Les seves sortides oficials són per Corpus, per la Festa Major de Sant Pere i per les Festes de Misericòrdia. Per Corpus i per Sant Pere porta un colom de color blanc al bec, i per Misericòrdia, roses vermelles en senyal d’ofrena.


L’any 2016, per votació ciutadana, el Ball Solemne de Curt de l’Àliga de Reus a l’interior del Santuari de Misericòrdia, fou nomenat 5è tresor patrimonial Cultural de Reus.


Amb motiu del 25è aniversari de la recuperació i incorporació de l’Àliga al Seguici Festiu de Reus, per la Festa Major de Misericòrdia 2021, l’Ajuntament atorga la Menció Honorífica Municipal pel seu paper com a element festiu històric de la ciutat.


Ball solemne llarg (ball de lluïment) de l’Àliga de Reus a la Plaça del Mercadal, en motiu de la Festa Major de Sant Pere (29 de juny).
Ball solemne curt de l’Àliga de Reus dins el Santuari de Miseriòrdia, en motiu de la Festa Major de la seva patrona.
Tradueix »
error: